Nieuwsberichten

Producert nieuwsbrief 11 – 2021

Hitteprotocol
Vanwege de verwachte hitte kondigt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra controles op dierenwelzijn aan. Die sluiten aan op het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen, dat vorig jaar in werking trad. De overheid en het bedrijfsleven hebben in het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen afgesproken dat er bij hoge temperaturen minder dieren per wagen vervoerd worden. Verder wordt er extra aandacht besteed aan ventilatie of andere koelingsmogelijkheden.

Eén op één overeenkomst rundveehouder – dierenarts
Vanaf 1-1-2021 is het voor rundveehouders die deelnemer zijn aan IKB Nederland runderen een vereiste dat zij in het portaal van IKB Nederland een digitale één op één overeenkomst hebben geüpload. Uit onze ervaring blijkt dat dit tijdens een inspectie nog niet altijd voor elkaar is. Het is voor u erg handig als u deze één op één overeenkomst digitaal hebt staan. Zo raakt u deze namelijk nooit kwijt, en kan de inspecteur tijdens de inspectie de overeenkomst gemakkelijk inzien.

Om de één op één overeenkomst aan te maken dient u eerst een één op één relatie aan te gaan met uw bedrijfseigen dierenarts. Wanneer deze is vastgelegd kunt u via het kopje ‘Documentbeheer’ de één op één overeenkomst digitaal aanmaken via de knop ‘Nieuw’.

Producert Facebook
U kunt Producert nu ook volgen via Facebook. Klik hier om gelijk naar de Facebookpagina van Producert te gaan. Door onze pagina te liken blijft u op de hoogte van de nieuwtjes op het gebied van de veehouderij.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 12.00 uur. En per e-mail op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00

0