Nieuwsberichten

Nieuwsbrief 18 – 2017

DGB Groep trots op deze kanjers.


Niels en Anja bij ontvangst van hun cadeau.

Niels en Anja zijn al ruim 12 ½ jaar in dienst bij Producert. Deze jubilea hebben we gevierd tijdens de vakantieborrel van de bedrijven van de DGB Groep. Beiden hebben een persoonlijk certificaat van Producert ontvangen in de vorm van een gedicht, met daarin een korte samenvatting van ieders bijzonderheden. Het zijn allebei harde werkers die voortdurend hun steentje bijdragen om alles op het gebied van inspectie en certificering nog beter voor Producert én de klanten te laten verlopen. Niels is vanaf het begin werkzaam als inspecteur van Producert voor keurmerken van alle diersoorten van IKB Nederland bij dierhouders, slachterijen, winkelketens, enz. Maar ook voor bv Beter Leven Keurmerk of de Maatlat Duurzame Veehouderij. Anja werkt al vele jaren als certificeerder bij Producert voor al deze keurmerken. Daarnaast is zij helpdeskmedewerker bij Producert en IKB Nederland. Niels en Anja, bedankt voor jullie vakkundige inzet, en op naar het volgend jubileum.

Fiscale voordelen met de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV).

Nieuwe regelgeving dwingt veehouders vaak te investeren in nieuwbouw. Zeker niet prettig, maar als het dan toch moet, dan moet je proberen de mogelijkheden maximaal te benutten. Met het bouwen van een nieuwe stal kunt u gebruik maken van fiscale regelingen voor de Milieu Investering Aftrek(MIA) en de Vervroegde Afschrijving van Milieu-Investeringen(VAMIL). Om voor deze regelingen in aanmerking te komen kunt u de stal bouwen volgens de MDV-richtlijnen. Deze richtlijnen bestaan uit meerdere onderdelen waarop u punten kunt behalen voor de wijze waarop u uw stal bouwt en de dieren huisvest. Soms kunt u met een kleine aanpassing al voldoen aan de MDV-richtlijnen en levert u het een fiscaal voordeel op. Het is zeker de moeite waard om te kijken of u kunt voldoen aan MDV- richtlijnen. De controles voor deze richtlijnen kunnen gecombineerd worden met een IKB-inspectie. Let er wel op dat u tijdig de aanvraag doet.

Voor meer informatie over de MDV-richtlijnen en alle onderdelen kunt u kijken op www.smk.nl. Wilt u gecertificeerd worden dan bent u bij Producert aan het juiste adres. Wij kunnen voor u de audit en de certificering voor MDV uitvoeren.


MDV-gecertificeerde rundveestal bij de familie van Rossum.

0