Nieuwsberichten

Producert Nieuwsbrief 9 – 2021

Openingstijden rondom Hemelvaartsdag
In verband met Hemelvaartsdag is ons kantoor gesloten op de volgende dagen:

Gesloten             donderdag 13 mei 2021

Gesloten             vrijdag 14 mei 2021

Wellicht kunt u het antwoord op uw vraag ook vinden op onze website onder ‘Veel gestelde vragen’ of op Mijn Portaal.

Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u een e-mail sturen naar info@producert.nl. Wij zullen onze uiterste best doen om uw vraag z.s.m. te beantwoorden.

Antibioticaregistratie geiten
Vanaf 1 april 2021 moeten geitenhouders die antibiotica ontvangen voor hun geiten dit registreren in een databank. Ook uw dierenarts meldt gegevens in de databank. In deze melding staat wanneer welke en hoeveel antibiotica uw dierenarts aflevert of geeft. Ook meldt hij of zij welke geiten dit middel krijgen. De dierenarts registreert dit binnen twee weken ndat het middel is afgeleverd of gegeven. Het registreren kan bij de databank van IKB Nederland. Zij zijn hiervoor een aangewezen databank.

U hoeft zich alleen maar aan te melden via de website www.ikbnederland.nl via de knop “Aanmelden voor dierregistratie”.

I&R paarden
Vanaf 21 april 2021 is de identificatie en registratie (I&R) van alle paardachtigen in Nederland een stuk strenger geworden. Vanaf deze datum moeten alle paardenhouders registreren welke paarden op zijn of haar terrein worden gehouden. Dit moet gebeuren in een databank. In de databank van IKB Nederland kunnen alle paardachtigen worden geregistreerd. Deze databank is snel, handig en overzichtelijk. Aanmelden is makkelijk via onze website. Door op de knop “Dierregistratie” te klikken kunt u een account aanmaken. Hierna kunt u uw account activeren met de activatielink die per mail word verstuurd. Na activatie gaat u naar I&R paarden, vervolgens naar “Meldingen” en dan “Dier registeren”. Let wel op dat het paard in de databank van RVO bekend moet zijn voordat u de registratie kunt voltooien. Wanneer dit niet het geval is, dient u contact op te nemen met de paspoort uitgevende instantie van uw paard, zij kunnen het paard in de databank van RVO zetten.

Wij hebben al van verschillende paardenhouders gehoord dat de databank erg gebruiksvriendelijk is, en de registratie zo gepiept is.

Zeugen in groepshuisvesting voor het Beter Leven keurmerk met afscheiding tot de schouder
De dierenbescherming heeft recent aangegeven dat het gebruik van zogenaamde comfortbeugels bij trogvoedering van zeugen in groepshuisvesting niet is toegestaan bij BLk varken 1 ster. Bij een comfortbeugel worden de tussenschotten aan de trog extra verlengt. Bij zeugen in een groep met trogvoedering mag de afscheiding “maximaal tot net achter de schouder van de zeugen” komen. Wij zouden het jammer vinden als u hierop investeert terwijl dit voor uw Beter Leven keurmerk niet is toegestaan.

Hieronder vindt u het artikel uit het BLk varken 1 ster reglement:

Art. Z14 Voerverstrekking via een trog:
Als guste en dragende zeugen tegelijkertijd worden gevoerd via een trog, worden de dieren bij vreten beschermd door tussenschotjes boven de trog.

Toelichting: Dit om het opeten van elkaars portie voer zoveel mogelijk te voorkomen. Er mag een trogverdeler zijn die maximaal tot net achter de schouder van een volwassen zeug loopt.

Producert Facebook
U kunt Producert nu ook volgen via Facebook. Klik hier om gelijk naar de Facebookpagina van Producert te gaan. Door onze pagina te liken blijft u op de hoogte van de nieuwtjes op het gebied van de veehouderij.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 12.00 uur. En per e-mail op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00

0