Nieuwsberichten

Producert nieuwsbrief 17 – 2021

Winnaars traptrekkers van de Dutch Pork Expo in Den Bosch
Afgelopen week zijn de winnaars bekend geworden van de traptrekkers die we hebben verloot voor de beursactie. Op de Facebook pagina’s van Producert en IKB Nederland is de volledige trekking te zien met live beelden van de trekking door Niels. Hij is één van de inspecteurs bij Producert voor de beoordeling van het IKB Nederland keurmerk bij rundveehouders en varkenshouders. De winnaars zijn geworden: Maud van Dun uit het Brabantse Ulicoten en Jasper Pierik uit het Gelderse Ruurlo. Woensdag werden de traptrekkers persoonlijk overhandigd aan de winnaars. Ook hiervan vindt u de beelden terug op de Facebook pagina’s van Producert en IKB Nederland. Wij wensen de winnaars veel plezier met de traptrekkers.

De Facebook pagina van Producert vind u achter deze link.

Sancties oplossen voor het Beter Leven keurmerk
Producert ervaart regelmatig dat relatief eenvoudige sanctie(s) voor het Beter Leven keurmerk niet binnen de door het Beter Leven keurmerk gestelde termijn worden opgelost. Het bedrijf dient dan in schorsing te worden gezet. In een aantal gevallen gaat het dan bijvoorbeeld over het niet tijdig doorsturen en uploaden van de visitebrieven of het bedrijfsgezondheidsplan en bedrijfsbehandelplan van de dierenarts. Op het moment van schorsing geeft de afvoer van dieren problemen of de dieren worden afgewaardeerd en de toeslag wordt niet uitbetaald. Producert zal u naast het versturen van de sanctiebrief altijd proberen te bellen (indien u bereikbaar bent) om u op de hoogte te stellen van de openstaande sanctie(s). We raden u aan om ook uw mobiele nummer door te geven en regelmatig uw e-mail te lezen.

Het uploaden van visitebrieven en het bedrijfsgezondheidsplan en bedrijfsbehandelplan kunnen u en uw dierenarts beide doen. Als veehouder bent u verantwoordelijk voor het tijdig oplossen van de sanctie. Doordat het zo eenvoudig te doen is, vinden veel veehouders dit een heel fijn systeem. Lukt het niet, dan kunt u altijd even een mailtje sturen naar info@producert.nl en lossen we het samen op.

Keurmerk Opvang Gezelschapsdieren
Producert voert voor steeds meer keurmerken de inspectie- en certificering uit. Ook de gezelschapsdieren en de paardenhouderij zijn voor ons als Certificerende Instelling een bekend vakgebied. In de dierenopvangcentra (dierenasiels) wordt voor het Keurmerk Opvang Gezelschapsdieren de onafhankelijke inspectie- en certificering uitgevoerd. Na aanmelding bij Producert voert de deelnemer eerst een self-assessment uit voor zijn/haar dieren opvang. Onze inspecteur beoordeeld die en voert de score in. In het reglement wordt er gewerkt met open normeringen. Aansluitend volgt er een inspectie op locatie waarin alles nog eens wordt beoordeeld. Voldoen de bedrijven aan de voorwaarden dan kan een certificaat worden afgegeven. Op www.keurmerkopvang.nl is meer info te vinden over deze regeling.

Producert Facebook
U kunt Producert nu ook volgen via Facebook. Klik hier om gelijk naar de Facebookpagina van Producert te gaan. Door onze pagina te liken blijft u op de hoogte van de nieuwtjes op het gebied van de veehouderij. Meer informatie over Producert voor alle diersoorten vind u op onze website https://www.producert.nl.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 12.00 uur. En per e-mail op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00.

0