Nieuwsberichten

Producert nieuwsbrief 12 – 2021

Vakantieperiode
In verband met de vakantieperiode zal er een kleine aanpassing plaatsvinden in de bereikbaarheid van Producert. Van 26 juli t/m 13 augustus zijn wij per mail en telefonisch alleen bereikbaar van 8.00 uur tot 12.00 uur. Mocht u in deze periode vragen hebben, zorg er dan voor dat u deze tussen 8.00 en 12.00 uur stelt via telefoon of per email.

Salmonella
Er hebben een aantal aanpassingen plaats gevonden in onze systemen met betrekking tot Salmonella-monitoring. Van het overgrote deel zult u als deelnemer niks merken. Wat wij u wel mee willen delen is: vanaf heden wanneer u in een periode al 12 bloedmonsters hebt ingeleverd, en u wilt nieuwe monsters laten nemen omdat deze uitslag beter zal zijn, de eerste monsters van deze periode zullen vervallen en vervangen zullen worden door de nieuw genomen monsters. Neemt u bijvoorbeeld 2 nieuwe bloedmonsters, dan zullen de 2 eerste monsters komen te vervallen.

Zo kunt u bijvoorbeeld van categorie 2 alsnog naar categorie 1 gaan.

Het vervangen van monsters is enkel mogelijk wanneer een periode nog niet is afgesloten, en kan dus niet met terugwerkende kracht worden gedaan.

Productievoorwaardereglement IKB Nederland Varkens en Gecertificeerd Dierenarts
De voorstellen in het Productievoorwaarden reglement van IKB Nederland Varkens en Gecertificeerd Dierenarts Nederland zullen worden opgenomen per 1-1-2022 in plaats van 1-7-2021 zoals eerder gemeld was in Producert nieuwsbrief 11.

Tot die tijd blijft de versie IKB Nederland Varkens 12.0 en Gecertificeerde Dierenarts 1.2.1 van toepassing tijdens een inspectie.

Moet uw veulen nog gechipt worden?
Heeft u een veulen die nog gechipt moet worden? Laat het ons weten! Onze gecertificeerde chippers, chippen veulens in heel Nederland en voldoen hiermee aan de geldende regels. U hoeft niet meer op pad naar een chipper, wij komen gewoon bij u langs. Stuur ons een mailtje (info@producert.nl) met uw gegevens en wij nemen contact met u op.

U kunt na het chippen, uw veulen registreren in de databank van IKB Nederland. Zo voldoet u meteen aan de registratieplicht die geldt.

Producert Facebook
U kunt Producert nu ook volgen via Facebook. Klik hier om gelijk naar de Facebookpagina van Producert te gaan. Door onze pagina te liken blijft u op de hoogte van de nieuwtjes op het gebied van de veehouderij.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 12.00 uur. En per e-mail op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00

0