Nieuwsberichten

Producert nieuwsbrief 10 – 2021

Strengere Salmonella controles QS Duitsland met korting op uitbetaling als gevolg
Sinds een aantal weken vinden er bij QS strengere controles plaats op de Salmonella categorieën wanneer u vleesvarkens levert in Duitsland onder QS. Het is daarom uiterst belangrijk dat u zorgt dat u altijd op tijd de bloedmonsters bij uw varkens laat afnemen. Loopt u namelijk langer dan 1 trimester achter met de aangeleverde bloeduitslagen bij QS, dan wordt u door QS geblokkeerd met als gevolg dat uw varkens mogelijk niet worden geaccepteerd of worden gekort in Duitsland. Let op: tussen het nemen van de bloedmonsters, de uitslagen en de definitieve registratie in de databank van QS kan ook enkele weken zitten. Zorg dus dat u in het begin van een trimester de bloedjes laat tappen bij uw varkens.

Wij worden vooraf niet op de hoogte gesteld van deze blokkade, dus dient u zelf altijd goed in de gaten te houden of er een Salmonella categorie aan uw bedrijf is toegekend.

Antibioticaregistratie geiten
Vanaf 1 april 2021 moeten geitenhouders die antibiotica ontvangen voor hun geiten dit registreren in een databank. Ook uw dierenarts meldt gegevens in de databank. In deze melding staat wanneer, welke en hoeveel antibiotica uw dierenarts aflevert of geeft. Ook meldt hij of zij welke geiten dit middel krijgen. De dierenarts registreert dit binnen twee weken nadat het middel is afgeleverd of gegeven. Het registeren kan bij de databank van IKB Nederland. Zij zijn hiervoor een aangewezen databank.

U hoeft zich alleen maar aan te melden via de website www.ikbnederland.nl via de knop “Aanmelden voor dierregistratie”.

Gecertificeerde chippers
Heeft u een nest met puppy’s of kittens? Laat het ons weten! Onze gecertificeerde chippers, chippen puppy’s en kittens in heel Nederland en voldoen hiermee aan de geldende regels. U hoeft niet met heel het nestje op pad naar een chipper, wij komen gewoon bij u langs. Stuur ons een mailtje (info@producert.nl) met uw gegevens en wij nemen contact met u op.

Als u de chip van uw dier ook in de databank van IKB Nederland heeft geregistreerd met uw persoonlijke gegevens, dan kan bij verlies van uw dier deze gemakkelijk terug bij de rechtmatige eigenaar worden gebracht.

Het chippen kan ook gemakkelijk in combinatie met uw IKB Nederland varkens of runderen inspectie. Neem voorafgaand aan de inspectie contact op met ons kantoor om het chippen mee te laten nemen.

Producert Facebook
U kunt Producert nu ook volgen via Facebook. Klik hier om gelijk naar de Facebookpagina van Producert te gaan. Door onze pagina te liken blijft u op de hoogte van de nieuwtjes op het gebied van de veehouderij.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 12.00 uur. En per e-mail op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00

0