Nieuwsberichten

Nieuwsbrief 2-2017

 

Gecertificeerde Transportmiddelen Nederland

Onze buitendienstmedewerkers voeren inspecties uit in de varkenshouderij en bij de overige diersoorten, bij varkenshandelaren en transporteurs. Eén van hen is Amanda . Na haar schoolperiode is Amanda bij Producert in dienst gekomen en opgeleid tot inspecteur en auditor. Ze is de laatste jaren gegroeid naar een volwaardige inspecteur en auditor voor alle keurmerken en alle diersoorten. Zij voert onder meer inspecties uit voor de module Gecertificeerd Transportmiddel Nederland.

De inspectie houdt onder andere in dat de transportmiddelen worden opgemeten en gekeurd. Aan de hand van deze gegevens wordt bij een transportaanvraag in de I&R module vastgesteld of de diersoort, het aantal en het gewicht, met dit transportmiddel vervoerd kan worden. Dus een volledige borging voor het veetransport in Nederland. Na certificering is ieder transport in de I&R module geborgd op gewicht, oppervlakte en dergelijke. Dit gebeurt volledig digitaal. Zowel voor de varkenshouder als de transporteur/handelaar geeft dit veel voordelen.

Deze dienst wordt alleen verzorgd bij handelaren die deelnemen aan het IKB Nederland-reglement van Gecertificeerd Transportmiddel Nederland.

amanda    IKB logo  vrachtwagen

‘Gecertificeerd Transport is alweer een dienst van IKB Nederland om de keten te versterken’

Nationale envelop voor veehouders die meedoen aan een ketenkwaliteitssysteem.

Onlangs hebben we overleg gehad met Henri van Faassen en Andre van Straaten van de directie Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn( DAD) van het ministerie van Economische Zaken. Op de agenda stond onder meer de uitspraak van de POV over de ketenkwaliteitssystemen. Uit dit overleg bleek duidelijk dat IKB Nederland als geaccrediteerd kwaliteitssysteem, met de aangewezen databanken, in de afronding voor de acceptatie van kwaliteitssystemen en de zelfcontrole voor verboden stoffen, veel verder is dan de POV en IKB Varken (Verin/CoMore) met een eventueel Holland Varken.

IKB Nederland Varkens is als ketenkwaliteitssysteem en informatievoorziening continu de partner voor uitwisseling van data tussen alle partijen in de keten, zowel voor varkenshouders, slachterijen, handelaren, transporteurs als voerleveranciers.

Het ministerie van Economische Zaken heeft samen met de Europese Commissie de taak om de onpartijdigheid en niet-marktverstorende invloed van Holland Varken(POV) vast te stellen. Holland Varken kan dus alleen naast IKB Nederland komen te staan, maar deze nooit vervangen( in tegenstelling tot wat de POV beweert). Zou dat wel gebeuren dan is er meteen marktverstoring en dan zullen EZ en de EU ingrijpen.

Vacature inspecteurs IKB Nederland Inspecties.

Producert zoekt wegens uitbreiding en nieuwe ontwikkelingen enkele gedreven medewerkers die opgeleid willen worden tot inspecteur in de veehouderij. Je hebt een hbo of mbo-opleiding en affiniteit met de veehouderij en in het bijzonder met de varkenshouderij. Na je opleiding zul je volgens een door het kantoor opgestelde planning bedrijven inspecteren voor diverse modules. Bij het maken van de planning wordt rekening gehouden met je kwalificaties en je woonplaats. Ook schoolverlaters raden wij aan om te solliciteren. We zijn op zoek naar inspecteurs in meerdere regio’s.

Trekt dit je aandacht en zou je graag deze functie willen vervullen? Stuur je CV en sollicitatiebrief zo spoedig mogelijk naar solliciteren@dgbbv.nl onder vermelding van Inspecteur Producert.

teamfoto    logo producert

Overige vacatures

Heb je een afgeronde hbo-opleiding dierhouderij of vergelijkbaar, en heb je affiniteit met kwaliteitssystemen en reglementen in de dierhouderij? Laat het ons dan weten. Door de groei van IKB Nederland en Producert zijn wij steeds op zoek naar gedreven medewerkers met passie en kennis van de varkenshouderij en veehouderij. De standplaats van deze functie is Hardenberg.

Trekt dit je aandacht en zou je graag een dergelijke functie willen vervullen? Stuur je CV en sollicitatiebrief zo spoedig mogelijk naar solliciteren@dgbbv.nl onder vermelding van kwaliteitsmedewerker.

IKB Nederland Facebook en LinkedIn
U kunt IKB Nederland nu ook volgen op Facebook. Klik hier om gelijk naar de Facebookpagina van IKB Nederland te gaan. Door IKB Nederland uit te nodigen als vriend kunt u bijvoorbeeld volgen wat de inspecteurs van Producert dagelijks meemaken. Ook kunt u Mark Logtenberg en Leo Verheijen op Facebook en LinkedIn benaderen. .

0