Nieuwsberichten

Nieuwsbrief 13 – 2018

We krijgen de laatste tijd veel vragen over de I&R-tarieven bij IKB Nederland

Het antwoord is simpel: Deelnemers aan IKB Nederland betalen niets extra’s voor I&R. IKB Nederland is een door RVO aangewezen databank voor I&R van varkens. Maar ook schapen en geiten kunt u melden via de I&R van IKB Nederland. Zelfs houders die Verin laten certificeren voor IKB, kunnen voor € 15,- hun I&R-meldingen doen achter het portaal van IKB Nederland. Op deze manier kunnen ze voor een laag bedrag kennismaken met het gemak van de I&R-module van IKB Nederland. Vertel het uw buurman, want waarom zou hij méér betalen voor zijn I&R-registraties.  Aanmelden kan via www.ikbnederland.nl

Digitaal Global G.A.P-documenten invullen

Tijdens de inspectie vraagt de medewerker van Producert om in te loggen bij IKB Nederland voor:

  • uw medicijnverbruik;
  • de documenten van de dierenarts;
  • analyseresultaten van monsters;
  • uw aan- en afvoermeldingen.

Veel varkenshouders hebben het gemak van het digitale portaal al ondervonden. De inspecteur kan een erg groot deel van de administratie op één plek controleren en u heeft er vrijwel geen omkijken naar. Dat alles in het digitale portaal staat is een groot pluspunt voor veel boeren. Immers de administratie is eenvoudig terug te vinden en overzichtelijk gerubriceerd.

Nu is de volgende mogelijkheid toegevoegd: Voor Global G.A.P dienen een aantal formulieren aanwezig en ingevuld te zijn. Deze documenten kunnen nu gemakkelijk digitaal worden ingevuld. Ga naar documenten en klik dan op Global G.A.P. Daar ziet u de documenten en via + nieuw klikt u op download template.

                     

Taalkeuze in mijn Portaal.

Het beheer van mijn portaal is nu in meerdere talen beschikbaar. Omdat u het missschien belangrijk vindt dat ook uw buitenlandse medewerker het belang snapt van alles wat u moet registreren achter uw login, hebben we de login in meerdere talen aangemaakt. Engels, Duits, Frans, Italiaans en ook Pools kunt u nu kiezen als voorkeurtaal. Ook het aanmelden van I&R kan nu in deze talen.

0