Nieuwsberichten

Jumbo vanaf volgend jaar varkensvlees met minimaal 1 ster

Jumbo supermarkten verkopen vanaf 1 september volgend jaar alleen nog vers varkensvlees met 1 ster Beter Leven. Dat heeft het supermarktbedrijf bekend gemaakt. Het bedrijf geeft hiermee invulling aan de afspraken die zijn gemaakt in CBL-verband onder de noemer ‘Varken van Morgen’.

Jumbo verkoopt Milieukeur-varkensvlees, dat hoofdzakelijk afkomstig is van Van Rooi Meat. Bekend was al dat de beheerder van het Milieukeur-programma, stichting SMK in Den Haag, bezig was om de eisen en voorwaarden voor Milieukeur één-sterwaardig te maken. Projectleider Annika de Ridder van SMK meldt dat de vierkante meter eis voor vleesvarkens vanaf volgend jaar februari van kracht wordt binnen het Milieukeurprogramma.
De ene ster Beter Leven is naast de supermarkten van Jumbo te vinden op het basisassortiment varkensvlees van Albert Heijn, Plus en ook bij Lidl. Deze supermarkten, met Jumbo erbij, hebben gezamenlijk een aandeel van zo’n 60 á 70 procent van de Nederlandse retailmarkt.

Milieukeur stelt naast de eisen op het gebied van welzijn eisen op het gebied van energie (Groene energie en richtlijnen voor het verbruik) uitstoot van mineralen, gebruik van duurzame soja in het voer, en het sluiten van kringlopen.

Jumbo meldt verder dat het er naar streeft in 2017 alleen nog maar duurzaam vlees in het schap te hebben, waar mogelijk, voorzien van het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming.

Bron: Boerderij

0