Nieuwsberichten

Producert nieuwsbrief 5 – 2024

Registratie beweiden voor BLK 2* runderen
U dient voor BLK rund 2* een registratie bij te houden welke runderen, jongvee en zoogkoeien, in de weide lopen. Hierin moet staan op welke datum de runderen van stal naar het perceel zijn gegaan en op welke datum het rund eruit is gehaald en naar stal is gegaan. Dit mag via een managementsysteem maar ook een eigen registratie mag, u moet het wel vlot inzichtelijk kunnen maken voor al uw runderen.

Uploaden visitebrieven van de dierenarts, Bedrijfsgezondheidsplan en Bedrijfsbehandelplan
Voor zowel IKB Nederland Rund als IKB Nederland Varkens, maar ook de BLK deelnemers dienen zowel het actuele bedrijfsgezondheidsplan als het actuele bedrijfsbehandelplan in het portaal te uploaden.

  • Varkenshouders dienen de laatste 3 visitebrieven in het portaal te hebben staan
  • Rundveehouders 2 visitebrieven van het laatste jaar

Als u tijdens de inspectie het portaal op uw PC of laptop kunt openen kan de inspecteur vlot op dit onderdeel een conformiteit beoordelen. Door dit te uploaden voorkomt u een sanctie.

Gebruik van I&R in het portaal

In het portaal kunt u alle verplaatsingen van uw runderen of varkens terugvinden. Daarmee maakt het niet uit of u de melding bij een ander systeem heeft gedaan. RVO zorgt voor de uitwisseling als centraal systeem naar alle databanken. In het portaal kunt u zelf ook controleren of alle meldingen geregistreerd zijn.

Alarmplan uploaden IKB Nederland Varkens

Varkenshouders dienen het alarmplan te uploaden volgens het productievoorwaardenreglement IKB Nederland Varkens. U kunt het alarmplan uploaden in uw portaal via IKB Nederland Varkens –> document-beheer –> alarmplan. Via IKB Nederland Varkens –> Downloads –> Alarmplan vindt u een voorbeeld bestand welke u kunt gebruiken. Dit bestand moet volledig ingevuld en geüpload worden. Uw elektricien kan dit ook voor u verzorgen.

Elektrakeuring tijdig aanvragen voor rundvee- en varkenshouders

De meeste bedrijven met runderen of varkens moeten hun elektrische installatie iedere 5 jaar laten keuren met een scoop 10 of scoop 12 voor de verzekering en voor IKB of BLK.

Let op dat u tijdig een afspraak plant met het bedrijf dat de keuring uitvoert. Vaak maken zij hun planning 6-10 maanden vooruit. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig maken van een afspraak. Zet het inspectie rapport elektrakeuring in het portaal zodat u die snel kunt vinden tijdens een inspectie. Het staat dan weer 5 jaar op de juiste plaats.

0