Nieuwsberichten

Producert nieuwsbrief 16 – 2020

Inspecties voor het keurmerk Dieropvang
Naast inspecties voor landbouwhuisdier bedrijven voert Producert ook steeds meer inspecties uit in de paardenhouderij en bij gezelschapsdieren. Sinds kort worden ook de dieropvang locaties (dierenasiels) geïnspecteerd door Producert. Door de brede kijk op alles wat met dieren uit te staan heeft, is door de regelinghouder van het keurmerk Dieropvang (de Dierenbescherming) besloten dat Producert de juiste kwalificaties heeft voor het inspecteren van de dieropvang locaties. De kennis en kunde als auditor van onze inspecteurs komt hier goed bij van pas.

Chippen van honden of katten
Heeft u een nestje puppy’s of kittens? Dan kan de inspecteur van Producert deze ook voor u chippen. Ze zijn hiervoor perfect opgeleid en beschikken over de juiste materialen. Na het chippen geeft de inspecteur u een goede uitleg wat u waar moet registreren. Natuurlijk kunt u dat doen in de databank voor gezelschapsdieren van IKB Nederland. Neem even contact op met ons kantoor zodat het chippen van uw dier ingepland kan worden.

Het gemak van de digitaal invulbare welzijnscheck voor varkenshouders
In het productievoorwaarden reglement IKB Nederland varkens is de welzijnscheck definitief opgenomen vanaf 1 januari 2021. De NVWA controleert al of iedere varkenshouder ook in 2020 de welzijnscheck heeft ingevuld. IKB Nederland heeft het voor u als deelnemer gemakkelijk gemaakt door de antwoorden digitaal invulbaar te maken meteen als u het document opent. Bij de volgende IKB Nederland varkens inspectie zal de inspecteur controleren of de checks op uw bedrijf zijn ingevuld.

Wij weten dat het best wel wat tijd vraagt om dit goed in te vullen, maar horen ook van varkenshouders terug dat het een meerwaarde heeft en er ook nuttige zaken uit naar voren kunnen komen. Vaak vullen varkenshouder de welzijnscheck samen met iemand anders in, een medewerker of een bedrijfsadviseur.

Het is onjuist dat u dit moet doen via de POV zoals sommige adviseurs aangeven. Juist door het in te vullen in uw portaal van IKB Nederland heeft u altijd uw checklisten paraat bij een inspectie. Het is juist heel handig dat u uw documenten in uw portaal centraal geregistreerd heeft. Dit jaar is weer gebleken dat de varkenshouders die in hun portaal hun documenten hebben ingevuld, tijdens een telefonische inspectie veel minder tijd kwijt waren met het administratieve deel.

Als u de welzijnscheck nu invult, heeft u bij de volgende inspectie minder tijd nodig en kunt u deze checklist invullen wanneer het u zelf past.

Gecertificeerd Dierenarts Nederland
Gecertificeerde Dierenarts Nederland (GDN) is het enige keurmerk voor dierenartsen wat door de RVA geaccrediteerd is volgens de NEN 17020 en NEN 17065. De RVA spreekt hiermee het vertrouwen uit in dit keurmerk. Varkensdierenartsen kunnen zich hiervoor aanmelden. De ervaring leert dat dierenartsen minder administratieve last hebben van de inspecties ten opzichte van een ander keurmerk voor dierenartsen.

Producert voert de inspectie en certificering uit. Producert heeft veel ervaring met certificering bij alle diersoorten.

Heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met Producert onder telefoonnummer 088-0180451. Na 12.00 uur kunt een e-mail sturen naar info@producert.nl. U wordt dan z.s.m. terug gebeld.

0