Nieuwsberichten

De Groene Belangenbehartiger beursgenoteerd

logo_vnc

Onlangs is bekend geworden dat de bedrijven van De Groene Belangenbehartiger (DGB) door de Verenigde Nederlandse Compagnie ( VNC) voorgenomen naar de beurs worden gebracht. DGB is en blijft daarmee een oer Nederlands bedrijf waar klanten zich betroken bij voelen. De aandelen VNC zijn voor iedereen beschikbaar. Zowel de bedrijven Varkenspost.nl, IKB Nederland en Producert als DGB Energie zullen onderdeel zijn van deze aandelen transitie. Bij het Programma Businessclass op zondag 16 Oktober is de doelstelling van VNC met deze overname van de DGB groep uitgelegd. De directeur van de DGB groep heeft de plannen uitgebreid toegelicht op de symposia van Beursgenoten.

DGB zal als oer Nederlands beursgenoteerd bedrijf zich verder blijven ontwikkelen in de foodmarkt en certificering. Vanuit de collectiviteit gedachte zal middels efficiëntie, groei en overnames gezorgd worden dat het rendement van zowel klanten als investeerders toeneemt. De visie van VNC sluit precies aan met de visie van het management van DGB om met ICT, food, mens en dier verder te groeien in de agrarische markt. DGB borgt met het keurmerk IKB Nederland de kwaliteit van het voedsel “van zaadje tot carbonaatje”. De bedrijven van de DGB groep geven garanties af voor voedselveiligheid, diergezondheid, dierwelzijn en groene energie. Met het keurmerk IKB Nederland zal de DGB groep zowel nationaal als internationaal zich de komende jaren verder ontwikkelen.

Voor iedereen ontstaat nu de mogelijkheid om vanuit dit collectief mede eigenaar te worden door het kopen van aandelen van dit oer Nederlands bedrijf. Hiermee komt een extra dimensie aan de slogan van IKB Nederland (van, voor en door boeren) en zal dit door de beursgang uitgebreid worden naar van, voor en door Nederlanders.

0