Nieuwsberichten

Producert nieuwsbrief 3 – 2022

Comfortbeugels binnen het Beter Leven Keurmerk
Producert ontvangt af en toe de vraag of het gebruik van comfortbeugels is toegestaan binnen het Beter Leven Keurmerk. Het blijkt dat hierover bij sommige varkenshouders en adviseurs nog onduidelijkheid bestaat. Bij een comfortbeugel worden de tussenschotten aan de trog extra verlengt. Alleen bij zeugen in een groep met trogvoedering mag de afscheiding “maximaal tot net achter de schouder van de zeugen” komen. Artikel Z14 van het Beter Leven Keurmerk Varken 1 ster reglement is hierin duidelijk. Wanneer er wel comfortbeugels in gebruik zijn ten tijde van de inspectie die niet voldoen aan de voorwaarden, zal dit artikel worden beoordeel als ‘niet conform’ en zult u hier een afwijking op krijgen. U dient dan een herstel toe te passen. Wanneer u werkt met comfortbeugels, raden wij u aan om deze zelf en ook samen met uw ketenregisseur goed te beoordelen zodat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens de inspectie.

Planning inspecties IKB Nederland: Uw vooraankondigingsbrief
Om u tijdig te informeren over uw komende inspectie, ontvangt u 5-6 weken voor aanvang van een inspectie van Producert een vooraankondigingsbrief. In deze brief staat uitgelegd wat u gereed dient te hebben tijdens de inspectie, zodat u zich kunt voorbereiden en kunt nagaan of u alles op orde heeft. De inspectie datum staat nog niet in deze brief maar staat al wel in uw Portaal van IKB Nederland. In het Portaal onder het kopje “Geplande inspecties” kunt u alvast de inspectiedatum en het tijdstip inzien. De datum en het tijdstip staan al vast. De planning heeft deze datum en dit tijdstip vastgesteld aan de hand van een efficiënte route tussen veehouders zodat we de tarieven scherp aan u kunnen blijven aanbieden. Per post ontvangt u dan 2-3 weken voor de aanvang van de inspectie nog een extra bevestiging van de afspraak. Hierin worden dan ook de datum en het definitieve tijdstip genoemd.

Heeft u een andere afspraak op deze datum die u niet kunt verzetten, verzoeken wij u om dit direct door te geven aan de helpdesk van Producert. De mogelijkheden in de planning voor het verzetten van een inspectie zijn altijd erg beperkt en zijn niet altijd zonder kosten. 3 weken voor aanvang inspectie ontvangt u nog een extra brief met daarin de datum en het tijdstip. De mogelijkheden om een inspectie te verzetten zijn dan heel beperkt.

Wij verzoeken u om hier rekening mee te houden zodat we geen extra kosten hoeven te maken en bij u in rekening hoeven te brengen, laat daarom op tijd weten wanneer een inspectie niet kan doorgaan.

I&R geboorte melding van lammeren
De module waarmee u uw schapen en geiten kunt melden via de I&R registratie van IKB Nederland is al een tijdje beschikbaar voor IKB Nederland deelnemers. Nu de lammertijd weer is begonnen zult u weer meerdere geboorte meldingen moeten doen. U kunt de diersoort eenvoudig activeren in uw I&R.

Met de module I&R schaap en geit van IKB Nederland kunt u zonder extra kosten al uw meldingen doen. Het enige wat u moet doen is het product schaap en/of geit in uw I&R account activeren. Heeft u vragen? Onze medewerkers staan u graag te woord!

Producert Facebook
U kunt Producert nu ook volgen via Facebook. Klik hier om gelijk naar de Facebookpagina van Producert te gaan. Door onze pagina te liken blijft u op de hoogte van de nieuwtjes op het gebied van de veehouderij. Meer informatie over Producert voor alle diersoorten vind u op onze website https://www.producert.nl.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 12.00 uur. En per e-mail op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00.

0