Nieuwsberichten

Producert nieuwsbrief 18 – 2020

Nieuwe voorwaarde IKB Nederland Runderen
Per 01-01-2021 is de nieuwe versie van IKB Nederland Runderen van kracht. Voor deelnemers van IKB Nederland Runderen is het vanaf deze datum een voorwaarde dat de digitale 1-op-1 overeenkomst met hun dierenarts in hun portaal van IKB Nederland digitaal ondertekend is. De 1-op-1 overeenkomst kan digitaal worden opgemaakt en ondertekend met een paar klikken. U en uw dierenarts dienen hiervoor eerst beiden een account te hebben bij IKB Nederland. Als deze actief zijn kan er een 1-op-1 relatie worden aangegaan tussen boer en dierenarts via “Mijn dierenarts”. Daarna kan de 1-op-1 overeenkomst digitaal worden ondertekend via “Documentbeheer”. Wanneer deze 2 stappen doorlopen zijn, kunt u de bedrijfsgezondheidsplannen, bedrijfsbehandelplannen en visitebrieven uploaden. Tijdens een IKB Nederland Runderen of Beter Leven inspectie heeft u dan in uw portaal deze documenten beschikbaar en bespaart het u zoekwerk.

Aanmaken inlog voor rundveehouders en dierenartsen
Om veehouders te ontlasten heeft IKB Nederland voor iedere veehouder een eigen account beschikbaar. De meest veehouders maken hier al jaren gebruik van. In dit account kunt u uw certificaten en inspectie rapporten inzien, uw antibiotica leveringen, uw I&R meldingen, geboortemeldingen voor uw runderen, schapen, varkens en ook de chipregistratie van uw hond of kat. Het geeft u een groot voordeel als u dit account heeft en bij de meeste keurmerken is het een onderdeel van het reglement zodat de inspectie efficiënt uitgevoerd kan worden. U als veehouder kunt uw account aanmaken via www.ikbnederland.nl of door het sturen van een mail naar info@ikbnederland.nl met hierin uw contactgegevens en uw UBN(s). Uw dierenarts dient ook een account aan te maken. Dat kan hij doen door eerst een verzoek te sturen naar info@ikbnederland.nl.

Heeft u vragen over het aanmaken van een account, neem dan op contact op met ons kantoor van maandag t/m en met vrijdag van 8.00 uur – 12.00 uur per telefoon, of anders kunt u uw verzoek voor het aanvragen van een account per e-mail toesturen.

Producert Facebook
U kunt Producert nu ook volgen via Facebook. Klik hier om gelijk naar de Facebookpagina van Producert te gaan. Door onze pagina te liken blijft u op de hoogte van de nieuwtjes op het gebied van de veehouderij. Meer informatie over Producert voor alle diersoorten vind u op www.producert.nl.

0