Nieuwsberichten

Producert nieuwsbrief 1 – 2021

Een nieuw jaar, met nieuwe ontwikkelingen
Om de toekomst gerichte uitstraling te houden met alle producten en keurmerken voor de dierhouderij heeft IKB Nederland een nieuwe logo laten ontwikkelen. Het herkenbare van het huidige logo is hierin nog goed terug te herkennen. IKB Nederland staat voor alle dierhouders in Nederland met het borgen van een stuk kwaliteit op hun locatie. Het vertrouwde goedgekeurd vinkje kunt u terug vinden in de vorm van de kustlijn van Nederland.

Bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe website. Deze zal binnenkort gelanceerd worden. Ook zullen alle documenten van IKB Nederland in de nieuwe huisstijl worden opgemaakt. Ze doen dit stap voor stap zodat u en ook wij hier aan kunnen wennen. Wanneer de nieuwe website van IKB Nederland live gaat zullen zij u hier uiteraard over informeren. Met het lanceren van de nieuwe website zal ook de website www.varkenspost.nl uit de lucht gaan. De laatste jaren is al onze communicatie via www.ikbnederland.nl verlopen, deze website word ook vernieuwd. Logt u nog in via Varkenspost? Dan raden wij u aan om dit voortaan te doen via IKB Nederland. Alles blijft dan gewoon hetzelfde, ook uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Het onderstaande logo zal na de lancering van de website gaan worden gebruikt:

Chippen van puppy’s, kittens en veulens i.c.m. uw inspectie
Dat kan nu ook. De inspecteurs kwamen tijdens hun inspecties nestjes met puppy’s of kittens tegen die nog niet waren gechipt. De vraag was weleens, kunnen jullie dat niet doen? Dus zijn de inspecteurs hiervoor opgeleid en hebben ze nu ook voldoende ervaring om dit voor u te doen. Wilt u dit tijdens de jaarlijkse inspectie laten doen of tussen door? Dan kunt u het best even naar ons kantoor bellen om een afspraak in te plannen.

Zit u in quarantaine in verband met Corona?
Laat het ons tijdig weten als er een inspectie ingepland staat. We kunnen dan samen kijken wanneer de inspectie het best uitgevoerd kan worden.

Zeugen in groepshuisvesting voor het Beter Leven keurmerk met afscheiding tot de schouder
De dierenbescherming heeft recent aangegeven dat het gebruik van zogenaamde comfortbeugels bij trogvoedering van zeugen in groepshuisvesting niet is toegestaan bij BLk varken 1 ster. Bij een comfortbeugel worden de tussenschotten aan de trog extra verlengt. Bij zeugen in een groep met trogvoedering mag de afscheiding “maximaal tot net achter de schouder van de zeugen” komen. Wij zouden het jammer vinden als u hierop investeert terwijl dit voor uw Beter Leven keurmerk niet is toegestaan.

Hieronder vindt u het artikel uit het BLk varken 1 ster reglement:

Art. Z14 Voerverstrekking via een trog:
Als guste en dragende zeugen tegelijkertijd worden gevoerd via een trog, worden de dieren bij vreten beschermd door tussen schotjes boven de trog.

Toelichting: Dit om het opeten van elkaars portie voer zoveel mogelijk te voorkomen. Er mag een trogverdeler zijn die maximaal tot net achter de schouder van een volwassen zeug loopt.

Administratieve sancties oplossen
Heeft u na aanleiding van een inspectie door Producert een administratieve sanctie gekregen? Dan kunt u dit oplossen door het document te uploaden in uw portaal. U hoeft dan verder niets te doen. De certificeringsafdeling krijgt een melding dat u het document heeft geüpload en zal het beoordelen. Voldoet het, dan wordt u gecertificeerd op dit onderdeel. Heeft u meerdere sancties dan moet u natuurlijk eerst allen opgelost hebben.

0