Nieuwsberichten

Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrieven van IKB Nederland

Regelmatig publiceert IKB Nederland nieuwsbrieven ter informatie aan IKB Nederland-deelnemers. Zo bent u altijd op de hoogte van actuele zaken vanuit de organgistatie IKB Nederland. Wilt u deze nieuwsbrieven op een later moment nalezen? Op de website van IKB Nederland vindt u alle nieuwsbrieven van de afgelopen tijd. Ook treft u hier steeds meer informatie aan over producten die IKB Nederland aanbiedt voor alle diersoorten. Inloggen naar uw persoonlijke documenten, inspectierapporten of certificaten kunt u eveneens op www.ikbnederland.nl.

De eerste indruk van uw bedrijf maakt u zelf.

  • Een opgeruimd erf

Een opgeruimd en schoon erf zorgt voor een positieve uitstraling van uw bedrijf en voor veel werkplezier voor uzelf en uw medewerkers. Daarnaast is het een onderdeel dat opgenomen is in diverse keurmerken, o.a. in IKB Nederland en GlobalGAP.  Nu de lente in aantocht is willen we u vragen hier eens kritisch naar te kijken. Natuurlijk moet het erf altijd op orde zijn maar zeker na een verbouwing o.i.d. zien we regelmatig dat er nog links en rechts materialen op het erf liggen. Ook vanuit een ingesleten gewoonte gebeurt het nogal eens dat er rond de stallen te veel ‘rommel’ blijft liggen. Door het erf weer eens goed aan te pakken voorkomt u een ‘niet in orde’- beoordeling van de inspecteur, die zoals u weet ook onaangekondigd kan langskomen. Het beoordelen van het erf is altijd een van de vaste onderdelen van de inspecties. Ook in verband met de algehele hygiëne krijgt dit onderdeel steeds meer aandacht. Rommel rond uw stal trekt ongedierte aan. Uw ongediertebestrijder zal dan ook altijd als een van de eerste punten bij overlast aangeven dat u losse materialen rond de stal dient te verwijderen. Dus een gewaarschuwd mens telt voor twee, zouden we kunnen zeggen. Even uw aandacht hiervoor op een rustig moment, en u voorkomt een negatieve beoordeling.

  • Een nette omkleedruimte of hygiënesluis

De omkleedruimte of hygiënesluis is voor bezoekers (voeradviseurs, dierenarts maar soms ook burgers) de eerste kennismaking met uw bedrijf. Deze eerste indruk is geen voorwaarde in de productievoorwaarden van IKB Nederland, maar de hygiënesluis dient wel schoon en opgeruimd te zijn. Bij sommige bedrijven is het noodzakelijk dat hier een frisse blik op wordt geworpen. Een schone en opgeruimde omkleedruimte en hygiënesluis werkt ook prettiger voor uzelf.  Zijn de omkleedruimte, de overalls en de laarzen niet schoon dan zal de inspecteur dit beoordelen als niet in orde. Met het voorjaar in aantocht vragen we u om eens kritisch naar uw omkleedruimte te kijken. Even in het voorjaar ‘de bezem erdoor’ halen, en u kunt weer prettig werken.

     

0