Nieuwsberichten

Nieuwsbrief 25 – 2016

Onaangekondigde Audit QS

Deze week heeft Producert een gelijkwaardigheidsaudit van Qualität und Sicherheit (QS) gehad. Ook deze audit moest op verzoek van QS onaangekondigd worden uitgevoerd. Onze auditor Niels van de Berg heeft laten zien hoe hij de audits voor een QS-certificaat op professionele wijze uitvoert. Niels werd vanuit QS geaudit door Mrs. Koch en Mrs. Kersting. QS was onder de indruk van de informatie die de varkenshouders van IKB Nederland achter hun login beschikbaar hebben. De varkenshouders die door QS uitgekozen waren willen we nogmaals bedanken voor hun medewerking. Hoewel medewerking aan een audit van QS verplicht is, kost het de boer toch altijd enkele uren. Die tijd moet hij s’ avonds ook weer inhalen.

QS

Zorgdieren en ziekenboeg

Ingevolge de Gezondheids- en Welzijnswet voor dieren (GwwD) moet iedere veehouder zijn dieren goed behandelen. Daarover is bij de betrokken partijen geen verschil van mening. Sommige veehouders kiezen ervoor om zieke dieren, waar geen zicht is op herstel, snel te euthanaseren. Deze veehouders denken dat ze dan geen ziekenboeg hoeven te hebben. Dat is niet juist. Voor onder andere QS is het heel belangrijk dat er altijd voor alle diersoorten een goed ingerichte ziekenboeg op het bedrijf aanwezig is. Voor QS moet de ziekenboeg voorzien zijn van een dichte vloer met een rubberen mat of met ruim strooisel. U doet er verstandig aan na te gaan of uw bedrijf hieraan voldoet.

nieuws uit ziekenboeg

Producert heeft nog enkele plaatsen voor een mbo-stagiaire

Producert is regelmatig op zoek naar gemotiveerde mbo-stagiaires. Tijdens de inspecties voor bijvoorbeeld IKB Nederland Varkens of IKB Nederland Rund komt je op veel bedrijven in de veehouderij. Hierdoor doe je veel kennis op over de veehouderij. Producert is een inspectie- en certificeringsinstelling die voor meerdere keurmerken inspecties uitvoert. Verwacht wordt dat je gemotiveerd bent, de veehouderijsector kent en in het bezit bent van een rijbewijs. Wij zoeken spontane personen die mbo 3 of 4 volgen. Wij geven de voorkeur aan stagiaires die in een straal van 50 km rond Hardenberg wonen.

logo producert

IKB Nederland gaat verder in 2017

We zijn al bijna aan het eind van 2016 en iedereen maakt de balans op. Namens alle medewerkers van Producert, Varkenspost.nl en IKB Nederland willen wij u bedanken voor uw vertrouwen in ons en onze bedrijven. Wij wensen alle veehouders, dierenartsen, veehandelaren, transporteurs, slachterijen en iedereen die we nog niet genoemd hebben een goed en gezond 2017 toe.

beste wensen

Bedrijfswijziging

Zijn er wijzigingen in uw bedrijf of bedrijfsvoering? Dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk zodat de planning van inspecties en dergelijke hierop aangepast kan worden. Op deze manier voorkomen we gezamenlijk onnodige kosten.


Vacature Agrarisch Specialist Kwaliteitssystemen

Producert heeft een vacature voor een ambitieuze HAS-er.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur HAS of een specialistische HBO-opleiding op kwaliteitsgebied;
  • Je beschikt over een HBO+/academisch werk- en denkniveau;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de agrarische sector, bij voorkeur met de veehouderij.

Persoonskenmerken

  • Je vindt het leuk om ideeën uit te werken tot concrete, heldere teksten, waarbij je steeds nagaat of juridisch alles geborgd is;
  • Taalkundig ben je sterk onderlegd. Door deze vaardigheid te combineren met jouw affiniteit met de agrarische sector en juridisch gevoel, ben je in staat praktisch uitvoerbare certificeringsreglementen op te stellen;
  • Je kunt goed zelfstandig werken, maar je kunt ook voldoende aansluiting vinden bij collega’s en externen om daarmee de juiste informatie te verzamelen.

Contactinformatie
Het volledige wervings- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk op www.metier.nl.


IKB Nederland Facebook en LinkedIn

U kunt IKB Nederland nu ook volgen via Facebook. Klik hier om gelijk naar de facebookpagina van IKB Nederland te gaan.  Door IKB Nederland uit te nodigen als vriend kunt u bijvoorbeeld volgen wat de inspecteurs van Producert dagelijks meemaken. Ook kunt u Mark Logtenberg en Leo Verheijen op Facebook en LinkedIn benaderen.

0