Nieuwsberichten

Nieuwsbrief 17 – 2018

Hygiëne in verband met dreiging Afrikaanse Varkenspest

Onze inspecteurs hebben de opdracht om bij een bedrijfsbezoek in het kader van een IKB-inspectie extra aandacht te besteden aan de hygiëne. Hiervoor hebben de inspecteurs diverse materialen tot hun beschikking, afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Graag willen we ook u als bedrijfseigenaar nog een keer wijzen op het goed gebruiken van omkleedruimte en hygiënesluis door uw bezoekers. Regelmatig komen onze inspecteurs in een ruimte die hiervoor niet geschikt is, niet schoon is of waar geen schone bedrijfskleding aanwezig is. Maar ook komt het voor dat er geen warm water in de doucheruimte is of dat deze niet schoon is. Graag willen we iedereen vragen om hier extra aandacht aan te besteden. Dit is in uw belang, in ons belang en in het belang van de hele sector.

Topper van een boer

Onlangs had een van onze inspecteurs een kapotte auto. Leuk was het om te horen dat de boer waar Jan de IKB-inspectie had uitgevoerd, zijn privéauto beschikbaar stelde zodat hij tijdig bij de volgende klant kon zijn en daar de inspectie gewoon door kon gaan. We willen deze boer hier graag voor bedanken. Hij ontvangt hiervoor een shirt van Producert met de tekst ‘een topper van een boer’.

I&R is duur?

De helpdeskmedewerkers van IKB Nederland horen regelmatig van varkenshouders dat I&R duur is. Maar dit is alleen als de melding niet wordt gedaan bij IKB Nederland maar bij een andere databank.  Bij IKB Nederland betaalt iedere houder van dieren voor het lidmaatschap slechts € 15,- per jaar excl. btw. Voor dit bedrag kan hij/zij onbeperkt I&R meldingen doen in het portaal wat voor alle dierhouders beschikbaar is.

Achter het portaal van IKB Nederland is veel informatie beschikbaar, en dit zal de komende tijd verder worden uitgebreid. Het portaal is voor iedereen beschikbaar voor het doen van I&R-meldingen. Het deelnemen aan IKB Nederland Varkens is niet verplicht, maar natuurlijk vinden wij dat wel leuk omdat we op die manier onze producten en diensten het beste kunnen aanbieden aan onze klanten. Hebt u nog vragen dan kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk.

Maatlat Duurzame Veehouderij

Producert voert naast de inspectie voor IKB Nederland ook inspectie en certificering voor de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) uit. Hebt u plannen om te bouwen/verbouwen bespreek dan met uw adviseur de mogelijkheid van een MDV-certificaat. Stallen die het certificaat Maatlat Duurzame Veehouderij behalen, kunnen deelnemen aan de fiscale regelingen MIA en Vamil. Voor melkveestallen is tevens een koppeling met de Regeling groenprojecten mogelijk. Ook kan men met een MDV-certificaat in aanmerking komen voor een krediet uit het Borgstellingsfonds (Borgstelling MKB-landbouwkredieten). Uzelf of uw adviseur kan contact opnemen met Producert om de inspectie en certificering voor MDV te laten uitvoeren. Wij raden u aan om dit goed voor te bereiden met de juiste adviseur om u te begeleiden.

0