Nieuwsberichten

Varkensconcept Porc d’Or blijkt succes

Varkensconcept Porc d’Or blijkt succes

“ Weten waar het vlees vandaan komt”. Dit is de drijfveer van het regionale varkensconcept Porc d’Or van Jan Bakker en Hans Elshof. Bij het concept gaat het er om dat het varken binnen het concept regionaal wordt grootgebracht, geslacht en afgezet.

Duurzaamheid speelt hierbij een grote rol. Zo heeft Porc d‘Or binnen het concept een aantal eisen gesteld betreft het gebruik van een energiemonitoringssysteem en het werken met een luchtwasser om de uitstoot tot een minimum te beperken. De basis van dit concept is het keurmerk Milieukeur. Jan Bakker en Hans Elshof vonden echter eisen van dit keurmerk praktisch niet werkbaar. Om die reden hebben ze Producert ingeschakeld en hebben samen het concept Porc d’Or ontwikkeld. Het doel is uiteindelijk om in de hele keten 20% duurzamer te werken dan gemiddeld.

Producert is trots op deze samenwerking. Net als bij Porc d’Or begint het vaak met een idee of wens om aantoonbaar te maken dat uw product een toegevoegde waarde heeft. Dit kan bijvoorbeeld een kwaliteitsgarantie zijn, maar ook of het product duurzaam geproduceerd is.
Gedurende de samenwerking staan persoonlijk contact, korte lijnen, flexibiliteit en transparantie bij ons voorop. We hebben een praktijkgerichte kijk op zaken, waarmee wij toegevoegde waarde bieden aan opdrachtgevers en deelnemers.

Mocht u zich willen aanmelden voor Porc d’Or of eventueel andere modules, of zelf een schema willen ontwikkelen dan kunt u contact opnemen met Producert via info@producert.nl.

Artikel: “ Proc d’Or: varkensvlees uit de regio, Regionaal, dus duurzaam”

 

Bron: PlattelandsPost.nl (mei 2015)

0